Programma

Dagvoorzitter: Stan van Belkum, adjunct-directeur College ter Beoordeling van Geneesmiddelen


8.30 uur

Inloop en registratie

9.00 uur

Informatievoorziening bij het CBG: build for change Het CBG neemt u graag mee in haar visie op de (nabije) toekomst van de informatievoorziening bij het CBG.

9.30 uur

Wekdienst Europa: dit gebeurde er terwijl u een type IA-variatie indiende Het CBG praat u bij over de e-ontwikkelingen in Europa, de positie die het CBG inneemt en geeft u inzicht in de gevolgen voor het CBG en zijn stakeholders. Deelnemers hebben hun stem kunnen uitbrengen op een aantal actuele onderwerpen. Onderstaande onderwerpen kregen de meeste stemmen en komen in ieder geval aan bod.  • Electronic Application forms (eAF) vs Common European Single Submission Portal (CESSP): please explain yourself?
  • EU telematics strategy beyond 2017: how do we make a significant step towards the future

10.15 uur

Wekdienst Nederland: dit gebeurde er toen u druk was in Europa Het CBG praat u bij over de e-ontwikkelingen in Nederland, de positie die het CBG inneemt en geeft u inzicht in de gevolgen voor het CBG en zijn stakeholders. Deelnemers hebben hun stem kunnen uitbrengen op een aantal actuele onderwerpen. Onderstaande onderwerpen kregen de meeste stemmen en komen in ieder geval aan bod.  • eCTD en VNeeS bij het CBG: Gaat het nu echt gebeuren?
  • Productinformatie op maat: hoe realiseren we een e-Label voor de Nederlandse patiënt en zorgverlener?

11.00 uur

Koffiepauze

11.30 uur

Stel uw vraag aan het CBG Ter afsluiting van de eDag gaat het CBG op interactieve wijze graag met u in gesprek aan de hand van uw vraag, wens of idee. 

12.30 uur

(Take away) lunch

Programma

Verandering in zicht

CBG Collegedag 2016
Plenair Informatievoorziening bij het CBG: build for change